al contingut a la navegació Informació de contacte

Rutes de Senderisme

Les Rutes de Senderisme (RS) de Tiurana transcorren per camins i senders on alguns d'aquests últims contenen petits trams amb pendent i també compten amb la peculiaritat de ser autèntiques trialeres, doncs algunes de les rutes comparteixen l'ús amb BTT i motos. Sens dubte el lloc ideal per a practicar trail running o fer-hi caminades una miqueta més exigents tot gaudint d'un paratge ple de natura i bones vistes. Actualment disposem de les següents rutes amb la fitxa descriptiva en format .pdf i el track en format .gpx per pujar-la a la vostra aplicació i poder-la seguir:

RS1 Sant Ermengol i les seves costes

Aquesta ruta us farà visitar l'ermita romànica de Sant Ermengol, amb el seu mirador sobre l'embassament de Rialb i el mirador astronòmic de l'estrella Polar. Un cop hem baixat arran d'embassament, reseguirem les seves costes fins a tornar a Tiurana: les costes de les Moles i de la Drecera.

RS2 Ruta del romaní

Ruta de natura on, entre d'altres plantes silvestres, hi trobarem en abundància el romaní, molt aromàtica i de gran interès culinari i medicinal. Coneguda com la rosa de mar i, segons la llegenda, es diu que floreix durant les "quatre marededéus". Alhora veurem un agradable paisatge amb l'embassament de fons.

RS3 Ruta de les trialeres

Una ruta per descobrir el senderisme compartit amb altres disciplines: les btt i motos. Un descens per la trialera de la drecera i un ascens per la mítica trialera de Solés, antic camí que unia l'antiga vila de Tiurana amb l'ermita de la Mare de Déu de Solés.

RS5 Ruta curta TiuranaTrail

Ruta curta en homenatge a la Tiurana Trail dins el Circuit de l'Obaga que es realitzava i que incloïa mitja marató, cursa 10 km, canicross, caminada nordic walking i cursa infantil, tot inclòs en una trail running solidària contra el càncer.