al contingut a la navegació Informació de contacte

Informació

En aquesta nova Tiurana s'han creat dos símbols que volen transmetre el taracnà d'aquest poble.

El primer d'ells és: La Font d'en Christian Tobin.

Una vegada acabades les obres del poble de Tiurana es va voler simbolitzar l'esforç i la tenacitat d'aquest poble mitjançant aquesta escultura.

Ens representa la família de Tiurana que li dona vida en aquest nou poble la mateixa aigua que la va ofegar.

Està formada per tres pilones de granit, cadascuna d'elles consta de dos peces.Cada pilona simbolitza un membre d'una família, on hi ha el pare, la mare i el fill/a. La distribució de les quals es va dissenyar de tal manera que la mare és prop al fill/a i es mouen en el mateix sentit,diferenciant-se entre ells en que la mare es contorneja  i  el fill va molt de pressa, el pare més llunyà es mou en sentit contrari.

50%20x%2075%20small%20petit.jpg

El segon: El Foc del pelegrí.

Tiurana a pesar de totes les seves adversitats vol continuar essent el que era,un poble d'acollida, la història ens diu que inclús l'Hanníbal i els seus elefants havien passat pel camí Ral de Tiurana. Es per això que vol continuar tenint la mateixa essència pel viatger, aquest sentiment es reflecteix en les diferents cases rurals que hi trobarem.

La gent de Tiurana van decidir de fer una escultura per a transmetre el calor humà de la seva gent a tots els visitants,mitjançant aquest foc del pelegrí.

Va ser el president Mundial de Repsol YPF el Sr. Antoni Brufau qui va presidir la seva inauguració assegut a la butaca esculpida per l'ocasió a càrrec del Sr. Ramon Roma, el dia 7 de Setembre del 2008.

hu8d4622-2%20small.jpg