al contingut a la navegació Informació de contacte

15è festival de contes de Tiurana

El dissabte 17 d'agost a la tarda i el diumenge 18 d'agost al matí es celebrarà el 15è festival de contes de Tiurana 2024 pels carrers i places del poble. Totes les activitats són gratuïtes!

DISSABTE 17 D'AGOST DE 2024

18:00 En patufet (Galiot Teatre)

01 galiot teatre en patufet.png

Als afores d'un petit poble de muntanya hi ha una masia on hi viu una família amb el seu fill: en Patufet. Un bon dia, volent ajudar a la mare i convençut que ningú el trepitjarà, decideix anar al poble a comprar safrà tot cantant: patim, patam, patum... però al cap d'una estona comença a ploure i aixoplugat sota d'una col, arriba el bou. Com acabarà aquesta història?

Edat: públic familiar

Durada: 50 minuts

Lloc: plaça de l'alzinera

19:00 El professor Bromera (Cia MeLaBuffa)

02 cia melabuffa professor bromera 1_1.jpg

Espectacle visual amb titelles i bombolles, per explicar el misteriós món del sabó. El Professor Bromera és una excusa, un mitjà per explicar, gaudir i entrar al món de les bombolles de sabó. Aquest alquimista al seu laboratori ens introdueix en multitud de fenòmens físics, fruit de dècades d'experimentació amb el llenguatge de les bombolles de sabó. Coneixerem d'on venen, perquè són esfèriques i els misteris dels seus colors de l'Arc de Sant Martí.

Edat: públic familiar

Durada: 55 minuts

Lloc: pista d'esports

20:00 La veritat de les princeses (La Boia Teatre)

03 la boia IMG_0306.jpg

Aquesta és la història d'una princesa en vaga, cansada que tothom li expliqui com ha de ser una princesa com cal i decidida a explicar les veritats de les princeses. I és que... les princeses també es tiren pets! El conte trenca amb els estereotips de gènere presents als contes tradicionals, per evidenciar com limiten als nens, nenes i al conjunt dels infants i afavorir una vivència de gènere més lliure, diversa i igualitària.

Edat: públic familiar

Durada: 30 minuts

Lloc: plaça del mirador de la façana de l'església de Sant Pere

20:30 taller de titelles (La Boia Teatre)

04 la boia IMG_0598.jpg

Després de l'espectacle farem un taller de titelles reciclats de les protagonistes del conte, que de ben segur que no et deixarà indiferent! Totes les famílies i infants juntes aprendran a fer titelles amb materials quotidians i reciclats, i així no podran oblidar mai aquesta història tant especial.

Edat: públic familiar

Durada: 30 minuts

Lloc: plaça del mirador de la façana de l'església de Sant Pere

DIUMENGE 18 D'AGOST DE 2024

10:30 Contes menuts (La Guilla Teatre)

05 la guilla teatre _DSF3500.jpg

Dins d'una caixa s'hi amaguen moltes altres caixes plenes de sorpreses i contes... Vet aquí un ratolí, vet aquí un colom i una formiga, vet aquí un mussol juganer i... contes contats, amb una mica de màgia s'hauran acabat. Un petit espectacle amb titelles, objectes i la màgia dels contes.

Edat: a partir de 2 anys

Durada: 50 minuts

Lloc: plaça del pou

11:30 Va de monstres (4contes)

06 4contes w IMG_6795.jpg

Coneixerem un món ple de monstres i colors. Dins d'aquest món trobarem una monstre que no acaba d'encaixar. Sempre li diuen que és una mentidera, i el que li passa és que té molta imaginació i no para de crear històries fantàstiques. Un dia es trobarà amb una nena i això desencadenarà un seguit de circumstàncies. Caldrà veure l'espectacle per saber que passarà. La creuran?

Edat: públic familiar

Durada: 30 minuts

Lloc: plaça de l'alzinera

12:00 La volta al món en uns quants contes (Cia Jomeloguisjomelo)

07 cia jomeloguisjomelo la volta al món.webp

Un espectacle itinerant on l'escenari va canviant de lloc! Una sessió de contes que es van explicant en diferents espais. Comencem el viatge en un lloc i anirem fent parades mentre expliquem contes d'arreu del món.

Edat: públic familiar

Durada: 55 minuts

Lloc: inici plaça de l'alzinera

13:00 Amb ganes de gresca! (Rikus)

08 RIKUS - PRESSKIT 2022-227_XXSS.JPG

Concert musical de cloenda en format duet per despertar la Gresca que portem tots a dins... tant els petits com els grans! Espectacle amb bona música, energia positiva, ironia i molta diversió. Un concert familiar d'emoció constant, d'alegria, de somriures i de màgia tot repassant les nostres festes i tradicions. Esteu preparats per despertar la gresca que tots portem dins?

Edat: públic familiar

Durada: 60 minuts

Lloc: escenari plaça del pou