al contingut a la navegació Informació de contacte

14è Festival de Contes de Tiurana 2023

cartell A3 14è cartell festival contes icona.jpg  fulletó A5 14è festival contes icona.jpg

Divendres 18 agost

22:00 SOS en Re menor! (animamundi teatre)

Mitjançant la tècnica del teatre d'ombres descobrirem la història de l'Enriqueta i els seus amics que fan música al carrer fins que un dia els desapareixen els instruments i es prohibeix fer música al carrer. L'Enriqueta se'n a a dormir i té un somni... És la seva estimada flauta que li està demanant auxili... en re-menor.
Públic: familiar a partir dels 4 anys.
Duració: 50 minuts
Lloc: plaça de l'alzinera

23:00 Canta 2! (cinema a la fresca)

El koala Buster Moon i els seus amics han de persuadir a l'estrella del rock Clay Calloway perquè s'uneixi a ells en l'estrena d'un nou espectacle. Una comèdia musical sobre l'emocionant poder curatiu de la música.
Públic: infantil
Duració: 105 minuts
Lloc: façana del mirador de l'església de sant Pere

Dissabte 19 d'agost

18:00 El tabalet (4Contes)

El petit conillet de nom Tabalet vivia feliç i content amb la seva mare en un cau al mig del bosc. Un dia desobeeix la mare i corre un gran perill. Els infants experimenten les aventures del protagonista en un conte popular molt conegut i apreciat pels infants.
Públic: infantil
Duració: 30 minuts
Lloc: plaça de Solés

18:30 Explica'm un circ (Cia Jomeloguisjomelo)

Hi ha un Circ tan petit que cap a tots els pobles del món. Espectacle on es combinen contes i cançons sobre el món del Circ i els personatges que en ell hi habiten. En Rafalet, un nen que està a la seva habitació... avorrint-se! Fins que troba dins la seva butxaca un mocador vermell que farà que tot canviï. Un espectacle que parla dels somnis, la superació, la diferència i sobretot: com n'és d'important que els nens i nenes s'avorreixin. Perquè quan ens avorrim passen coses meravelloses!
Públic: familiar a partir dels 3 anys
Duració: 50 minuts
Lloc: pista

19:30 Cowntes i llegendes (Cia Nyip i Nyap)

Espectacle de clown i teatre gestual, i a la vegada de contacontes. Dos pallassos que intentaran explicar-nos una història, però sabran representar-la? Una obra de cavallers, monstres, prínceps i princeses, mags, fades, lleons, taurons, camaleons, canalons... canalons? Potser ens hem emocionat massa, però us podem assegurar que hi haurà personatges per a tots els gustos. Una obra divertida, dinàmica i entretinguda.
Públic: infantil i familiar
Duració: 55 minuts
Lloc: plaça del mirador de la façana de l'església de Sant Pere

20:30 La pirata rogenca (4Contes)

Barba Roja és un dels grans capitans pirates que ha existit mai. Ara s'ha fet gran i busca un substitut, però el vell pirata no ho tindrà fàcil per trobar algú que porti el seu vaixell. Una història plena d'aventures d'alta mar! Un contacontes amb perspectiva de gènere.
Públic: infantil i familiar
Duració: 30 minuts
Lloc: plaça de Solés

Diumenge 20 d'agost

Durant tot el matí parades de llibres infantils.
Sorteig d'un lot de llibres a la parada de turisme.

10:15 L'univers Vallverdú (El Genet Blau)

Narrats per Mertxe Paris, us oferim una selecció de contes per a tota la família per commemorar el centenari d'en Josep Vallverdú.
Públic: familiar a partir de 4 anys
Duració: 40 minuts
Lloc: escultura 'El Foc del Pelegrí' de la plaça del Pou

11:00 En Quimet i el seu tricicle (Galiot Teatre)

Apareix enmig de la plaça un tricicle i un rondallaire, preocupat perquè no troba la clau que obre el seu bagul i ho pregunta a tota la gent. En Quimet, un titella, li portarà uns llibres de contes. En obrir el bagul, es trobaran un gran drac. Apareixerà un pou trist i un cabàs amb un nas i l'Anna arribarà a un poble molt especial... Deixeu que en Quimet i el Rondaller us presentin aquestes petites històries.
Públic: tots els públics, especialment entre els 4 i 9 anys.
Duració: 60 minuts
Lloc: plaça del Pou - espectacle itinerant

12:00 De faula (La Guilla Teatre)

A través de faules conegudes com "La Cigala i la Formiga", "La Guineu i el Corb" o "La Llebre i la Tortuga" ens endinsem en un món de conte per parlar de la deixadesa als boscos, el maltractament entre iguals o l'abús de poder, i com l'astúcia, la reflexió i fins i tot l'amor ens poden ajudar a canviar situacions adverses. Narrat per dos investigadors, naturalistes, científics i veterinaris que ens explicaran curiositats dels animals ben curioses.
Públic: familiar a partir de 3 anys
Duració: 50 minuts
Lloc: plaça de Solés

12:45 Estereotips (Cia La Pantomima)

Espectacle ambientat amb una explosió de colors amb cançons rítmiques que ens faran aixecar de la cadira, on podrem conèixer un pare que és mestresso de casa i que és molt divertit. Un membre d'una família nuclear que descobreix que sense les seves coses que la caracteritzen no és ella, i per agradar a algú no ha de fer cas del que dirà la gent. També descobrirem que per a gustos colors: a qui li importa si un vol disfressar-se de sirena i els seus companys es riuen d'ell, fins que té una conversa interessant i li fa obrir els ulls. I la història de la Lili quan un monstre es va endur al seu pare quan va pintar una porta violeta a la paret. Al món existeixen famílies de tots els colors i el més important és... que s'estimin. Espectacle familiar de diversitat familiar.
Públic: familiar
Duració: 55 minuts
Lloc: plaça del mirador de la façana de Sant Pere

13:30 A tota màquina (Cia La Bitxicleta)

Cloenda del Festival a tota màquina amb animació infantil, cançons, rotllanes i altres dinàmiques amb pluja de bombolles, confeti i globus per a tota la família.
Públic: familiar
Duració: 50 minuts
Lloc: escenari de la plaça del Pou

TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES I A L'AIRE LLIURE.
Més informació a turisme@tiurana.cat i 682302033.
Organitza: Ajuntament de Tiurana
Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya - Diputació de Lleida - Institut d'Estudis Ilerdencs - Consell Comarcal de La Noguera