al contingut a la navegació Informació de contacte

Festival de Contes

El Festival de Contes de Tiurana va celebrar la seva primera edició l'any 2010 gràcies a la iniciativa i organització de l'Ajuntament de Tiurana i els germans Germán i Mertxe de l'editorial lleidatana deParís. Es tracta d'interpretar els contes al carrer i en els llocs més simbòlics del poble com a escenari, com el 'Foc del pelegrí' o la plaça de l'ermita de Solés. D'aquesta manera s'apropa la cultura i la literatura als veïns i turistes de la zona tot buscant un públic familiar, tot projectant Tiurana arreu del territori com a destinació turística, familiar, lúdica i cultural.

A banda de veure-s'hi representacions teatrals de contacontes, el Festival compta amb altres activitats complementàries, com parades artesanals i de llibres i contes, exposicions, tallers o presentacions literàries.

El Festival se celebrava en dates variables, però actualment se celebra el tercer cap de setmana d'agost. El 2023 per primera vegada s'ha realitzat la il·lustració del cartell fent ús de la Inteligència Artificial.

programació 2024

icona 15e festival contes 400.jpg

programació 2023

cartell A3 14è cartell festival contes icona.jpg

programació 2022
contes2022.jpg

programació 2021

icona2021festivalcontes.jpg