al contingut a la navegació Informació de contacte

Starlight Tiurana 2021

starlight150x212.jpg  prgrama starlight150x212.png

PROGRAMACIÓ STARLIGHT TIURANA 2021

Cal inscripció prèvia fins el 5 d'agost a les activitats de ioga, tallers i visites guiades:
turisme@tiurana.cat o 682 30 20 33

5 AGOST

22:00 cinema sota les estrelles
Han Solo. Una historia de Star Wars
Lloc: plaça de la Creu
Una pel·lícula de la saga galàctica més famosa, centrada en el personatge de Han Solo, amb una pantalla de 6 x 4,5 metres a l'aire lliure, sota les estrelles.

6 AGOST

22:00 ioga nidra amb Yogami
Lloc: piscines
Postura de savasana (relaxació) on ens endinsarem en el somni psíquic aconseguint una practica restauradora, en un ambient relaxant i nocturn. Aquest estil proporciona una meditació activa que actua en totes les capes de l'ésser. La ment racional i el cos es rendeixen deixant anar les tensions físiques i emocionals a través de la força de la presència interior i de l'atenció plena.

22:30 taller bàsic de fotografia nocturna
Lloc: plaça del Pou
Aprendrem d'una manera fàcil a realitzar una fotografia de paisatge nocturn amb les estrelles de protagonistes. També aprendrem com es realitza una fotografia circumpolar. I capturarem les esteles que deixen els cotxes al passar. I ens ho passarem molt bé escrivint amb llum realitzant fotografia de lightpainting!

7 AGOST

17:00 observació astronòmica solar amb telescopis
Lloc: mirador de la plaça del Pou
El Sol, l'estrella oblidada, l'estrella més a prop que tenim. Amb Univers Quark i un telescopi especial per observar el Sol, veurem la seva superfície (fotosfera) que és la regió on es formen les seves taques. També observarem l'atmosfera del Sol (cromosfera), que és la regió on es formen les famoses flamarades o protuberàncies solars.

18:00 visita guiada 'L'astronomia de Solés'
Lloc: ermita de la Mare de Déu de Solés
La unió del nom de la Mare de Déu de Solés i la seva simbologia i que Tiurana és Destinació Turística Starlight ha donat peu a fer aquesta visita guiada especial per cercar totes les referències astronòmiques que conté l'ermita de la Mare de Déu de Solés.

19:00 taller familiar 'Construcció del coet Apollo 11'
Lloc: plaça del Pou
Univers Quark ens guiarà en la construcció del coet que va aconseguir que una persona trepitgés la Lluna per primera vegada, tot explicant-nos els detalls que van aconseguir que l'expedició fos un èxit.

22:00 caminada nocturna a Sant Ermengol
Lloc sortida: Foc del Pelegrí
Sortida des del Foc del Pelegrí fins a l'ermita de Sant Ermengol per sender i tornada després de l'observació nocturna per carretera. Menys de 2 km entre el poble i l'ermita amb un desnivell positiu de tan sols 89 metres.

22:30 observació astronòmica nocturna amb telescopis
Lloc: ermita de Sant Ermengol
De la mà d'Univers Quark observarem amb telescopis la Lluna, les estrelles i alguns planetes des del mirador de l'ermita de Sant Ermengol.

8 AGOST

18:00 visita guiada 'L'astronomia de Solés'
Lloc: ermita de la Mare de Déu de Solés
La unió del nom de la Mare de Déu de Solés i la seva simbologia i que Tiurana és Destinació Turística Starlight ha donat peu a fer aquesta visita guiada especial per cercar totes les referències astronòmiques que conté l'ermita de la Mare de Déu de Solés.

19:00 taller familiar musical aquafònic
Lloc: plaça del Pou
Conjunt d'activitats musicals basades en les propietats acústiques de l'aigua, estimulant la imaginació auditiva dels assistents i reforçar els seus coneixements musicals mitjançant activitats creatives i vivencials, experimentant noves sonoritats.

22:00 concert Aquafonia
Lloc: plaça de l'Alzinera
Espectacle sonor i visual interpretant temes de jazz, música clàssica, música tradicional de diferents països i altres estils musicals fent ús de l'aigua com a eix vertebrador, essent el principal intrument les ampolles afinades, comptant també amb instruments de percussió aquàtica, l'udu o tubs il·luminats.

ACTIVITATS GRATUÏTES - PLACES LIMITADES
Cal inscripció prèvia fins el 5 d'agost a les activitats de ioga, tallers i visites guiades: turisme@tiurana.cat o 682 30 20 33

El programa pot veure's modificat per l'organització.