al contingut a la navegació Informació de contacte

Festival Astronòmic Starlight Tiurana

El Festival Astronòmic Starlight Tiurana es crea per aprofitar un recurs turístic existent: el seu excel·lent cel nocturn.

Des de l’any 2013 el municipi disposa de la certificació de Destinació Turística Starlight dins l’àmbit territorial de la certificació Starlight Montsec de la Fundación Starlight, renovada l’any 2017. Aquest fet converteix Tiurana en un lloc visitable on gaudir del seu cel fosc i desenvolupar-hi activitats turístiques relacionades amb aquest recurs natural, millorant la qualitat de les experiències turístiques dels seus visitants. L’objectiu és garantir poder gaudir de l’observació del cel i descobrir els valors naturals, paisatgístics i culturals del territori. D’aquesta manera s’uneix per primer cop una certificació que valora ciència i turisme de forma conjunta.

A més a més, des del 2020 Tiurana forma part de l’àrea d’influència del punt de referència de l’Observatori Astronòmic del Montsec, establerta mitjançant Resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, Tiurana amplia la seva oferta turística amb la creació del Festival Astronòmic Starlight Tiurana on durant diversos dies es podran realitzar activitats relacionades amb l’astronomia on obtenir experiències i emocions com observacions astronòmiques, visites guiades, tallers, senderisme nocturn, xerrades... i sota la nostra marca turística ‘Tiurana Paratge d’Emocions’.

Alhora, mencionar la integració d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 impulsats per les Nacions Unides, per tal de fomentar entre els participants del Festival la seva salut i benestar, l’obtenció de coneixement, la igualtat de gènere, comunió entre la població i turisme, la conscienciació i millora del medi ambient, construir un poble cada cop més sostenible i conservar i augmentar la biodiversitat del nostre municipi.

PROGRAMA 2024

EDICIONS ANTERIORS

2023
icona A3 3r festival astronòmic.jpg
2022 2021
Starlight Tiurana 2022.jpg starlight150x212.jpg