al contingut a la navegació Informació de contacte

Jornades Europees de Patrimoni 2021 a Tiurana

JEP2021 Tiurana

DIMECRES 06 OCTUBRE 2021

Tiurana programa activitats per les

Jornades Europees de Patrimoni

 Jornades de portes obertes i una xerrada sobre la restauració de les pintures barroques

 Es realitzaran els dies 9 i 10 d’octubre

          El dissabte 9 i el diumenge 10 es realitzarà la visita guiada ‘Tiurana Monumental’ a les 11:00, 12:00 i 13:00, en jornada de portes obertes. Aquestes visites són un viatge en el temps on es pot veure elements de l’antic poble de Tiurana desaparegut sota les aigües per la construcció de l’embassament de Rialb tot passejant per l’actual, inaugurat l’any 2007, i mostrant el present i futur amb noves escultures, oferta cultural i turística i un paisatge on gaudir del senderisme i la natura.

          L’altra activitat del cap de setmana es realitzarà el dissabte a les 18h a l’ermita de la Mare de Déu de Solés i consistirà en una xerrada a càrrec del conservador i restaurador de béns culturals Ramón Solé sobre l'última intervenció de conservació i restauració de les pintures murals barroques. L'ermita compta amb pintures murals barroques a la volta de canó, al presbiteri i al cambril, totes de gran valor. Aquesta última actuació, realitzada a la cúpula i les seves llunetes del presbiteri, ha permès deixar al descobert un magnífic tetramorf. Les pintures daten des dels segles XVI al XVIII i són una de les joies amb les que compta aquest petit poble de la Noguera.

          Les Jornades Europees de Patrimoni celebren 30 anys de descobertes amb l’edició d’enguany i són una gran oportunitat per descobrir i donar a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural. Les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia enviant un correu electrònic a turisme@tiurana.cat o trucant al 682302033.