al contingut a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional de les Dones a Tiurana

El dissabte 7 de març a la tarda es realitzaran 4 activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones: - presentció del llibre 'Flor d'un dia' de Roser Guix - taller 'El saber fa lliures les dones' - foto de la campanya #ThoEstasPerdent - monòleg musical 'Homes tontos, mentiders i...'

activitats Dia Internacional de les Dones a Tiurana
activitats Dia Internacional de les Dones a Tiurana

DIMECRES 26 FEBRER 2020

Descripció de les activitats:

- A les 17:00 h a la sala de plens de l'Ajuntament de Tiurana, la Roser Guix ens presentarà el seu llibre 'Flor d'un dia', relat on s'hi reivindica el paper de la dona pagesa, responsable de tirar endavant la casa i els fills. La Roser Guix viu actualment a Nuncarga i li agrada recollir històries i costums del món rural on la dona hi desenvolupa un paper vital.

cartell Flor d'un dia - Roser Guix

- A les 18:00 h a l'oficina de turisme es realitzarà el taller 'El saber fa lliures les dones', activitat commemorativa pel Dia Internacional de les Dones del Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Noguera amb l'objectiu de compartir les vivències de les dones participants, repensar la mirada i construir i reforçar llaços.

cartell 'El saber fa lliures les dones'

- A les 19:00 h a la plaça del pou farem una fotografia per celebrar l'adhesió de l'Ajuntament de Tiurana al document 'Compromís de les corporacions locals per impulsar l'esport femení' dins la campanya #ThoEstasPerdent, que té per objectiu promoure una major presència de les dones esportistes als mitjans de comunicació, contribuint així a avançar cap a la plena igualtat i trencar estereotips socials i mediàtics respecte a l'esport femení. La campanya ha estat impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) en col·laboració amb la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física del Govern de la Generalitat, l'Institut Català de les Dones (ICD) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

cartell #ThoEstasPerdent a Tiurana

- A les 20:00 h al Gastrobar Solés, el Sobrino del Diablo ens oferirà el monòleg musical 'Homes tontos, mentiders i...', un espectacle didàctic on els homes queden retratats en els seus pitjors constums respecte la dona i amb referències a mons tradicionalment proclius al sexisme com la publicitat o la programació televisiva. Un espectacle que demostra que, des de l'humor intel·ligent també es pot crear consciència i fer reflexionar les persones sobre la violencia de gènere. Aquest espectacle està inclòs dins el Pacto de Estado contra la Violencia de Género del Ministerio de Igualdad.

cartell 'Homes tontos, mentides i...'

Us hi esperem!

Galeria d'imatges